Programi rehabilitacije

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zahvaljujući dobroj suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju u hotelu je smješten medicinski tim tako da gosti hotela mogu sve usluge dobiti na jednom mjestu.
U prostorima hotela pružaju se medicinske usluge od strane osoblja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, i to:
  • pregled liječnika fizijatra
  • suha i podvodna masaža
  • elektroterapije
  • ultrazvuk
  • hidrogimnastika u bazenu
  • ljekovito blato- fango

Medicinski programi baziraju se na primjeni prirodnih ljekovitih sredstava- ljekovita voda i ljekovito blato (fango), te na primjeni svih modernih postupaka fizikalne medicine i rehabilitacije, a dovoljno je da imate uputnicu D-1 za pregled liječnika i fizikalnu terapiju!

Što je osteopatija?osteopatija-011

Osteopatija je znanost, vještina i filozofija koja se zasniva na preciznim palpatornim zahvatima.
Terapeut finom palpacijom pronalazi tenzije i blokade u tkivu koje mogu biti uzrok boli, loše cirkulacije, smanjenja pokretljivosti i drugih tjelesnih disfunkcija. Primjenom osteopatskih tehnika terapeut oslobađa tenzije u tkivu što dovodi do poboljšanja cirkulacije, poboljšanja pokretljivosti, smanjenja boli i boljeg funkcioniranja organizma.
Osteopatijom tretiramo muskuloskeletni sustav koji obuhvaća mišiće, kosti, zglobove, sveze i fascije te živčani sustav i organe.

U osteopatiji razlikujemo nekoliko načina rada:

  • parijetalni ili strukturni – za tretiranje mišića, ligamenata, zglobova i kostiju; najčešće se primjenjuje kod bolova u leđima, ramenima, laktovima, zapešću, prstima ruku i koljenima, kod iščašenja gležnjeva i skolioze
  • visceralni – za tretiranje unutarnjih organa, najčešće kod probavnih smetnji, kolitisa, zatvora, nadimanja, hijatalne hernije, menstrualnih bolova
  • kraniosakralni – za tretiranje glave, trtice, središnjeg sustava za upravljanje mozga i kralježnične moždine, gdje se daje prioritet likvoru i strukturama koje ga okružuju; koristi kod vrtoglavice, sinuitisa, zujanja u ušima, glavobolje, migrene, ukočenja vratnog dijela kralježnice, teškoća s koncentracijom, nemira, tjeskobe i depresije.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.